Wat is auto detailing?

Wat is nou het verschil tussen car wash, auto poetsen en auto detailing? We leggen het je graag uit.

Auto Detailing: Alles draait om de details

Iedereen 

Het proces

Hoe gaat auto detailing in zijn werk?

Zoals je nu weet is auto detailing niet hetzelfde als je auto gewoon wassen. Waar bij auto wassen het doel is om je auto snel redelijk schoon te krijgen, draait het bij autodetailing om je auto (weer) in topstaat te krijgen én houden. Door gebruik te maken van speciale technieken, gereedschappen en producten brengen we je auto weer in de staat zoals hij ooit de fabriek uit kwam.

Hoewel het bij auto detailing altijd verder gaat dan alleen het wassen van de auto zijn er ook verschillende soorten auto detailing. Daarom werken wij met verschillende pakketten: onze premium wash, wash & wax en onze uitgebreide exterieur detailing service. Als we het proces vereenvoudigen ziet het er als volgt uit:

Stap 1

Wielen (banden & Velgen)

Bij auto detailing begin je met het wassen van de wielen. De banden en velgen zijn namelijk meestal de vieste onderdelen van de auto. Door deze als eerste te wassen voorkom je dat je na het wassen van de auto deze weer vies maakt bij het schoonmaken van de wielen. 

Stap 2

Voorwas

In face 2 gaan we de ergste vervuiling behandelen met daarvoor geschikte technieken. Denk aan insecten, teer, vliegroest en ander aangekoekt vuil. Door dit extreme vuil specifiek te behandelen hoeft er niet geschrobt te worden met het poetsen. Zo wordt de lak niet beschadigd.

Stap 3

Foamen

Foamshampoo zorgt ervoor dat vervuiling als modder en zand losweekt van de lak. Zo komt deze later makkelijk los wanneer we de auto voor de eerste keer afspuiten. Het is van belang om zoveel mogelijk vuil te verwijderen voordat de auto gewassen wordt met de washand om beschadigingen te voorkomen.

Stap 4

handwas

De volgende fase is het wassen van de auto met de hand. Hiervoor worden gebruik gemaakt van de twee emmer methode. Hierbij dompel je de washand onder in emmer 1, was je de auto, en spoel je hem om in emmer 2. Zo voorkom je dat vuil dat van de auto in het water terechtkomt weer op de auto beland via de washand. Goede shampoo is essentieel in deze fase.

Stap 5

Vervuiling verwijderen en kleien

Na de handwas wordt de auto ingespoten met ijzer- en teerverwijderaar. Dit haalt de laatste vervuiling uit de lak die niet is losgekomen met de handwas. Tot slot wordt in deze fase de auto gekleid. De klei neemt alle aangekoekte vuildeeltjes uit de lak en maakt deze helemaal glad. Na het kleien wordt de auto nogmaals afgespoeld.

Stap 6

Afdrogen

Tijdens de afdroogfase worden de hele auto gedroogd met behulp van zware, zachte microvezeldoeken en een hetelucht kanon. Hierdoor krijgt resterend water niet de kans om vlekken te creeëren bij het opdrogen.

Stap 7

Polijsten

De auto is nu klaar om gepolijst te worden. Afhankelijk van de staat van de lak wordt de auto gepolijst in 1 stap, 2 stappen of meer stappen in enkele gevallen. Over het algemeen geld: Hoe slechter de staat van de lak, hoe meer er gepolijst moet worden om zoveel mogelijk krassen te verwijderen. 

Stap 8

Glaze

Voordat we de lak beschermen brengen we een glaze aan: deze vult de kleinste krasjes op en benadrukt de kleur en metallic deeltjes van de lak.

Stap 9

Waxen of Ceramische Coating

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van al dit werk beschermen we in deze fase de lak. Dit doen we met een wax of ceramische coating. Een wax is een tijdelijke oplossing, een ceramische coating blijft jaren zitten. De beschermingslaag maakt het onderhouden van de auto makkelijker omdat vuil zich niet meer goed kan hechten op de lak.

Stap 10

Banden en bumpers

De bumpers en banden worden verzorgd met speciale producten. Deze voorkomen uitdroging. Uitdroging kan namelijk leiden tot scheurtjes, barsten en zelfs schade. Daarnaast geven deze producten de bumpers en banden weer een mooie, diepe zwarte kleur. 

Stap 11

Ramen

In de op één na laatste fase worden de ramen van de auto aan de binnen- en buitenkant gewassen. Dit doen we in de laatste fase zodat de kans het kleinst is dat er product op de ramen terechtkomt of de ramen worden aangeraakt.

Stap 12

Final touches

In de allerlaatste fase wordt de volledige auto nagelopen. Hierbij worden resten wax, polijstmiddel en andere producten verwijderd. Zo weten we zeker dat we elke auto in topstaat afleveren.

Het maakt niet uit hoe vies je auto is. Of je hem nou vorige week of tien jaar geleden voor het laatst gewassen hebt. We helpen je graag om je auto weer in topstaat te brengen.

Enkele van onze andere meest populaire diensten:

Voor en Na foto's

Resultaten van auto detailing

Na het detailen van de auto is de auto niet alleen schoner dan ooit maar ook beschermt tegen nieuw vuil en lichte krassen.

FAQ

Veelgestelde vragen over auto detailing

Heb je nog vragen over auto detialing? Stel ze gerust door contact op te nemen. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen verzameld.

Hoe lang duurt auto detailing?

Het detailen van een auto kan een tijdrovende klus zijn. Hoe lang auto detailing precies duurt hangt af van de wensen van de klant, de mate van vervuiling, de grootte van de auto en het type vervuiling. Dit kan namelijk varieren van een paar uur tot een paar dagen.

Wil je weten wat auto detailing kost voor jouw auto? Doe dan vrijblijvend een aanvraag.

Wat kost auto detailing?

De kosten voor auto detailing zijn afhankelijk van hoe groot de auto is, hoe erg de auto vervuild is en wat de wensen van de klant zijn. Elke auto is uniek. Daarom werken we bij onze diensten met prijsindicaties. Neem contact op voor een preciese prijsopgave.

Waarom zou ik mijn auto laten detailen?

Het laten detailen van je auto heeft vele voordelen. Je auto ziet er weer als nieuw uit. Hij zal nog meer glimmen dan de dag dat hij de fabriek uitrolde. Daarnaast is een auto die is gedetailt makkelijker schoon te houden dankzij de goede staat van de lak en de bescherming. Tot slot stijgt de waarde van de auto omdat hij er weer als nieuw uitziet.

Wanneer laat ik mijn auto detailen?

Het is vaak interessant om je auto te laten detailen. Als je een gebruikte auto hebt gekocht geven wij je met auto detailing het gevoel van een nieuwe auto. Er worden niet alleen krasjes verwijderd en glans in de lak teruggebracht, maar het is ook hygiënischer. Door het met stoom reinigen van het interieur worden bacteriën en virussen gedood, waardoor het interieur ontsmet wordt.

Je kunt ook je auto laten detailen als je je stoort aan beschadigingen op de lak. Na het detailen van de auto zul je weer het gevoel ervaren dat je had bij aankoop van je auto.

Ook wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht is detailing een goede keuze. Hierdoor bescherm je de nieuwe lak namelijk optimaal tegen vuil, weersomstandigheden en lichte beschadigingen.

Kom je terug van vakantie en kan je auto wel een grondige poetsbeurt gebruiken? Met het laten detailen van je auto weet je zeker dat het interieur en exterieur weer écht schoon wordt.

Waar kan ik mijn auto laten detailen?

Wij zijn gevestigd op Haefland 23f in Brunssum. Om onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen bieden we onze haal- en brengservice aan. Dit is vaak inbegrepen bij de prijs. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden via ons contactformulier

Interesse? Maak een afspraak

Doe in 3 Simpele stappen een vrijblijvende aanvraag
photo 1607860107890 1e00d3d6772d