project

Lexus RC 300h

Deze mooie Lexus RC 300h had betere tijden gezien toen wij deze in onze studio ontvingen. Na een uitgebreide inspectie zijn we in overleg met de eigenaar tot een uitgebreid behandelplan gekomen waarbij de auto volledig onder handen werd genomen.

Exterieur wassen
Zoals elke exterieurbehandeling startten we met het grondig wassen van de auto. Tijdens deze handwas wordt op verschillende manieren een eerste stap gemaakt in het verwijderen van vuil. Hierna is het tijd voor de zogenaamde chemische decontaminatie van de lak, ramen en wielen. In deze stap wordt vliegroest, teer en rubber verwijderd. Dit hecht zich naar verloop van tijd aan de lak, en zorgt ervoor dat ruw aanvoelt. Als vervolgstap is de lak volledig gekleid. Hierbij worden de allerlaatste vuildelen die tijdens eerdere stappen zijn achtergebleven verwijderd.

Voordat de lakcorrectie wordt uitgevoerd zijn de overige delen van de auto in orde gemaakt zoals de motorruimte. Deze wordt veilig met stoom gereinigd. De chromen uitlaatsierstukken worden ontdaan van vuil en corrosie zodat deze weer spiegelglad zijn. 

Interieur reinigen
Hierna is het interieur aan de beurt. De lichte lederen bekleding is op de zitvlakken lichtblauw geworden door het afgeven van jeans en heeft wat donkere plekken. Na een uitgebreide behandeling met stoom en mile reinigingsproducten is het interieur weer fris en stofvrij. Zowel het leer als de kunststof delen worden behandeld met verzorgingsproducten om de materialen te beschermen.

Polijsten
De auto is nu klaar voor het fijne werk: polijsten. Nadat de auto zorgvuldig is afgeplakt wordt de lak grondig geïnspecteerd op defecten, bijgespoten delen en andere schades waar we tijdens het polijsten rekening mee moeten houden.

De eerste polijststap zorgt ervoor dat de diepere krassen grotendeels verdwijnen. Na jaren van onzorgvuldig wassen heeft de lak aardig wat te verduren gehad. In polijststap twee wordt de glans van de lak hersteld en verfijnd. Dit zorgt voor een kraakheldere reflectie en onthult de regenboogkleurige metallic deeltjes in die in de lak verwerkt zijn. 

Bescherming
Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het resultaat van het twee staps polijsten brachten we een lakverzegeling aan. De keramische coating zorgt dat nieuw vuil zich moeilijk kan hechten en is een duurzaam alternatief voor wax dankzij de langere standtijd. 

werkzaamheden