Kun je krassen weg polijsten?

Heb je krassen op je auto waar je van af wil maar je wil niet naar een autospuiter of schadehersteller? Door je auto te laten polijsten kun je vaak tot wel 80% van de krassen laten verwijderen. Hoe dat werkt leggen we je uit in deze blog over krassen uit de autolak polijsten.

Welke krassen kunnen worden gepolijst?

Veel krassen kunnen dus worden weggepolijst, maar helaas niet alle krassen. Voel je een kras nog niet met je nagel? Dan kan de kras vrijwel zeker worden weggepolijst. Blijf je ‘hangen’ wanneer je over de kras beweegt met je nagel? Dan kan het lastiger worden. Met polijsten halen we namelijk een hele kleine laag van de lak af, zodat de lak op de kras heen even dik wordt als op de plek van de kras. Hierdoor wordt de kras onzichtbaar en is de laklaag weer helemaal strak.

Wanneer kan een kras niet worden weggepolijst?

Als een kras te diep is, kunnen we niet zoveel lak polijsten om het oppervlakte strak te krijgen. Je zult dan alsnog een afspraak moeten maken bij een autospuiter of schadehersteller. Je kunt ook zelf aan de slag met een lakset of lakstift. Zorg er dan voor dat je de juiste kleur voor jouw auto hebt. Zilvergrijs van het ene merk kan namelijk anders zijn dan zilvergrijs van het andere. Een slecht bijgewerkte kras valt vaak meer op dan de kras zelf, dus ga voorzichtig te werk.

Voorbeeld van een weggepolijste kras

Hieronder zie je een voorbeeld van een lelijke kras die dankzij polijsten is verwijderd. Door te polijsten in plaats van over te spuiten bespaar je een hoop geld en blijft de auto in originele staat. Als extra voordeel is de rest van lak ook weer in topstaat na het polijsten. Hierdoor is de glans weer als nieuw!

Foto van een kras die weggepolijst wordt door SIGNA detailing
Deze lelijke kras op de achterklep is vóór polijsten het polijsten duidelijk zichtbaar.
SIGNA Detailing Blog Krassen polijsten after
Na het wegpolijsten van de kras is er gelukkig niks meer van te zien!

Wil je meer weten over het (laten) polijsten van je auto? Bekijk dan onze uitgebreide blog: Alles over polijsten

Deel artikel:

Inhoud