Wat is de twee emmer methode?

Als je zoekt naar tips om je auto te wassen kan je er niet omheen: de twee-emmer methode. Het idee is eenvoudig: Bij het wassen van je auto gebruik je één emmer met shampoo en één emmer met water om je washandschoen in af te spoelen. Zo voorkom je dat je het vuil dat je van de auto wast bij het volgende paneel weer uitsmeert.

Wat heb je nodig?

  • 2 emmers
  • Grit guards
  • 1 washandschoen
  • Warm water

Hoe werkt het?

Je plaatst de Grit Guards in beide emmers. Een grit guard zorgt ervoor dat het vuil van de auto op de bodem van de emmer blijft. Doordat je washand niet de bodem van de emmer kan raken neem je het vuil niet meer mee. Daarnaast is een Grit Guard handig als wasbord voor je washandschoen. Zo krijg je al het zand er uit voordat je de auto weer aanraakt.

Je vult beide emmers met warm water en je voegt aan één emmer shampoo toe. Dit is je was-emmer. De ander is je spoel-emmer. Dompel je washand in de was-emmer en begin de auto schoon te maken. Werk altijd van boven naar beneden en nooit in cirkels. Werk in horizontale en verticale banen om swirls te voorkomen. Zorg ervoor dat er altijd genoeg water met shampoo in de washand zit. Een te droge washand zorgt voor krassen. Heb je een paneel gewassen? Spoel de washand dan goed uit in de spoel-emmer. Werk zo de auto per paneel af.

Tip: Zorg ervoor dat je de emmers goed uit elkaar kan houden. Werk bijvoorbeeld met twee verschillende kleuren emmers of plak stickers of tape op de emmers om onderscheid te maken tussen de was- en spoel-emmer

Wanneer je klaar bent met het wassen zie je als het goed is een groot verschil tussen het schone water in de was-emmer en het vieze water van de spoel-emmer.

Conclusie

Om te voorkomen dat je je auto bekrast tijdens het poetsen is de twee emmer methode ideaal. Het kost iets meer werk in de voorbereiding maar dat is het zeker waard. Uiteraard gebruiken wij bij al onze exterieur diensten ook de twee emmer methode.

Nog een laatste tip: Poets de onderste rand van de auto pas op het allerlaatst. Hier zit meestal het meeste zand, modder en ander vuil. Door dit pas op het allerlaatste te poetsen is de kans op krassen nog kleiner!

Deel artikel:

Inhoud